• Check Grootste boxenveiling van Europa
  • Check Bepaal je eigen prijs
  • Check Uniek concept in Nederland

Veelgestelde vragen

Ja, onze veilingen zijn allemaal fysiek en vinden plaats in Drachten. Als dit niet het geval is vermelden we het duidelijk in onze agenda.

We maken vooraf niet bekend wat er in de boxen zit. Dit blijft voor alle aanwezigen dus een verrassing totdat we ze openen. De inboedels komen vaak van woningontruimingen of bedrijfsontruimingen. De inhoud is daardoor heel gevarieerd. Tip: neem een zaklamp mee om alles goed te kunnen zien.

De boxen die wij veilen hebben een afmeting van 4 meter diep, 3 meter breed en 2,8 meter hoog.

Vanzelfsprekend houden we rekening met de maatregelen die door de overheid zijn voorgeschreven. We vragen iedereen die aanwezig is bij een van onze veilingen om dit te respecteren en indien gevraagd onze aanwijzingen op te volgen.

Als een geplande veiling niet door kan gaan door de op dat moment geldende coronamaatregelen, ontvang je hier tijdig bericht over. De aanmeldingen blijven geldig voor de eerstvolgende veiling.

Ja, je moet je van tevoren aanmelden om bij onze veilingen aanwezig te kunnen zijn. Elk ticket is geldig voor één persoon. In onze agenda vind je een overzicht van alle geplande veilingen. Er is per veiling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus het is verstandig om je je op tijd aanmeld.

Telefonisch meebieden is helaas niet mogelijk. Je kunt alleen meebieden als je aanwezig bent op de veiling. We veilen de goederen per opbod.

Tijdens het veilen gaan de biedingen steeds met € 50,- omhoog. Je mag het bod ook zelf verhogen met een ander rond bedrag dat hoger is dan € 50,-, dus bijvoorbeeld € 100,-, € 250,-, € 400,- et cetera.

Als je het hoogste bedrag hebt geboden voor een kavel, is het de bedoeling dat je het geboden bedrag gelijk betaalt. Daarna gaan we verder met het veilen van de volgende kavel(s). Na afloop van de veiling dien je de goederen gelijk mee te nemen.

Ja, wanneer jouw bod het hoogst is en de kavel is aan jou gegund, dien je het geboden bedrag direct te voldoen aan de veilingmeester.

Nee, je bent zeker niet verplicht om te bieden, het is geheel vrijblijvend. Als je geen interesse hebt in de goederen in de opslagboxen hoef je dus ook geen bod uit te brengen.

Ja, we rekenen 10% veilingkosten over het hoogst geboden bedrag.

Nee, je betaalt geen BTW over het geboden bedrag. De goederen vallen namelijk onder de margeregeling.

Ja, je kunt zowel met pin als contant betalen.

Nee, je kunt de kavel niet gelijk meenemen. We gaan eerst verder met het veilen van de overige kavels. Na afloop van de veiling dien je de goederen gelijk mee te nemen. Tip: zorg dat je met ruim vervoer naar de veiling komt.

Nee, dit is niet toegestaan.

Nee, er zit geen garantie op de goederen.

Nee, emballage hoort niet bij de gekochte kavels en dient achter te worden gelaten na het leeghalen van een kavel. In sommige gevallen is het in overleg mogelijk om emballageartikelen over te nemen.

In de meeste gevallen worden de kavels gegund. Alleen bij voer- en vaartuigen is er een minimumbedrag verbonden aan de gunning.

Ja, de kavels moeten leeg opgeleverd worden. Kun je de goederen echt niet gelijk meenemen, dan is het mogelijk om ze op een later tijdstip op te halen. We rekenen hiervoor € 10,- per kavel per dag.

Je kunt tegen betaling koffie en thee verkrijgen.

Eerst volgende
Box veiling