• Check Grootste boxenveiling van Europa
  • Check Bepaal je eigen prijs
  • Check Uniek concept in Nederland

Over boxenveiling

Je kent het waarschijnlijk wel: de Amerikaanse series waarin we een inkijkje krijgen bij veilingen van inboedels, zoals Storage Wars. Vaak komen hier massaal bieders op af om goederen op de kop te tikken voor een mooie prijs. In Nederland is het fysiek veilen van opslagboxen nog een vrij onbekend fenomeen. De veilingen zijn er wel, maar vinden in de meeste gevallen online plaats. Met Boxenveiling brengen we daar verandering in.

Eerst volgende
Box veiling

Waarom boxenveiling?

Boxenveiling is opgericht in 2020. De goederen in de opslagboxen die wij veilen komen grotendeels voort uit ontruimingen van woningen en bedrijven. Deze goederen zijn vaak nog in goede staat en daarom vinden we dat ze een tweede leven verdienen. Als ze weg worden gegooid betekent dit een onnodige belasting voor het milieu. Of je het nu leuk vindt om voordelig goederen te kunnen kopen of op zoek bent naar goederen die je zelf weer kunt verkopen, iedereen is welkom bij onze veilingen in Drachten. Deze organiseren we meerdere keren per jaar. Bekijk onze werkwijze om te zien hoe een veiling in zijn werk gaat.

Voordelen van fysieke veilingen

Het grote voordeel van fysieke veilingen van opslagboxen is dat het veel minder fraudegevoelig is dan online veilingen. Bij online veilingen moet je er maar op vertrouwen dat je waar krijgt voor je geld en dat je de goederen überhaupt ontvangt. Als je online biedt weet je bovendien nooit precies wat je koopt. Je moet vertrouwen op de foto’s die op de betreffende website staan. Bij onze fysieke veilingen zie je de goederen die we veilen in het echt, waardoor je veel meer zekerheid hebt met betrekking tot de kwaliteit. Daarnaast kun je ze na afloop van de veiling gelijk meenemen.

Interesse om ook eens een veiling bij te wonen? Bekijk onze agenda, meld je aan en wie weet zien we je dan snel bij ons in Drachten.